If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Не знам нищо за въпросния пилот, но по клипа ясно си личи, че кара много здраво. Какъвто и пилот да е и колкото победи да има не може да ме убедите, че с 6та предавка на правата преди финала няма да постигне по-добро време.
6-та скорост не е "ускорителна" за никой автомобил С изключение на тези които са с 7 или 8 скорости. Ускорява колкото да не е без хич. Ако беше вкарал 6-та щеше да даде по-слабо време, това не е магистрала.
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Не знам нищо за въпросния пилот, но по клипа ясно си личи, че кара много здраво. Какъвто и пилот да е и колкото победи да има не може да ме убедите, че с 6та предавка на правата преди финала няма да постигне по-добро време.
То тука въпроса не е на максимална скорост, щото така или иначе той прекъсвач май не стига, а на ускорение. Въпросът е в диапазона примерно от 4500 до 6500 оборота на коя предавка ще дръпне по-силно тая кола-на 5-та или на 6 та? Ест, че на 5-та ще дръпне по-силно и за краткото разстояние, което е на правята, ще развие по-висока скорост, отколкото на 6-та
Пречи му камерата на таблото където му пише на коя предавка е, по мои сметки, ако беше включил на 6-та щеще да спести не повече от 1,5s(като се отчита бавното ускорение в тези скорости и може би не съсем благоприятния лек наклон). Очевидно е, че доста време цикли на 242-3км/ч, защото не може да качва повече на 5-та.
Пречи му камерата на таблото където му пише на коя предавка е, по мои сметки, ако беше включил на 6-та щеще да спести не повече от 1,5s(като се отчита бавното ускорение в тези скорости и може би не съсем благоприятния лек наклон). Очевидно е, че доста време цикли на 242-3км/ч, защото не може да качва повече на 5-та.
Очевидно е, че някои хора не мислят Като "цикли" на 242 на 6000об (по баира) на 6-та ще я втаса .. И как ще цикли като дори не е близо до прекъсвач? Абе вие сте по-пилоти от пилотите бе, колеги!
sigpic 156Facelift 1.9JTD16V1591.9JTDm16V1662.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Очевидно е, че някои хора не мислят Като "цикли" на 242 на 6000об (по баира) на 6-та ще я втаса .. И как ще цикли като дори не е близо до прекъсвач? Абе вие сте по-пилоти от пилотите бе, колеги!
Максималната мощност на 4С е при 6000rpm, дали ще е по-бърз, ако пусне 6та...
Стига сте приказвали глупости! На пета не е на прекъсвач, има на къде още да катери. Ако включи шеста, оборотите ще паднат, а със тях и мощността. Пилота не е малоумен и знае това, предполагам не му е първо излизане на писта.
Реших да видя видео с Exige S който е сходен с 4с и е с 6 степенна ръчка и пак не включват 6та скорост на правите. Така, че моя грешка, извинявам се за което ако съм засегнал или обидил някой от колегите!
Реших да видя видео с Exige S който е сходен с 4с и е с 6 степенна ръчка и пак не включват 6та скорост на правите. Така, че моя грешка, извинявам се за което ако съм засегнал или обидил някой от колегите!
Само едно не разбирам , колата е с уникален дизайн всичко точно ама тея "пластмасови" черни предни фарове проста са много грозни. На концепта не бяха така. Кристални ЛЕД фарове, красотаааааааа
Attached Files
sigpic
Alfa Romeo GT JTD 16v `04
Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
Fiat Bravo GT TD100 `97 ex
Само едно не разбирам , колата е с уникален дизайн всичко точно ама тея "пластмасови" черни предни фарове проста са много грозни. На концепта не бяха така. Кристални ЛЕД фарове, красотаааааааа
Имаше някъде статия или коментари че новите фарове биха спестявали нещо от сорта на 5 милиона на година или 1500 евра или лева на кола , някакви такива бях сметките. И все пак ако имах парите за тази кола бих дал и 1500 отгоре за фаровете ама на .... оставиха грозните
Имаше някъде статия или коментари че новите фарове биха спестявали нещо от сорта на 5 милиона на година или 1500 евра или лева на кола , някакви такива бях сметките. И все пак ако имах парите за тази кола бих дал и 1500 отгоре за фаровете ама на .... оставиха грозните
Само на мен ли ми се струва или с талянците имаме един манталитет.100хил. за кола и 1500 едвали ще бъдат голяма пречка , при положение , че колата изглежда по-добре.
Само на мен ли ми се струва или с талянците имаме един манталитет.100хил. за кола и 1500 едвали ще бъдат голяма пречка , при положение , че колата изглежда по-добре.
Напротив при 50 или 100 000 бройки е от доста голямо значение,аз също съм против тези фарове,но италианците са доказали в годините,че са царе на простотията.................Замисли се,че всички производители го правят,и то с къде къде по евтини детайли,всяко спестено евро в перспектива стават милиони
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment